De onzichtbare beugel met zichtbare resultaten.

ortholingual ortholingual ortholingual ortholingual ortholingual

Invisalign®

Invisalign® is een nagenoeg onzichtbare methode voor gebitsregulatie. Er wordt gebruik gemaakt van een serie – meestal 18 tot 30 - uitneembare hoesjes ( aligners ) die langzaam de tanden naar de gewenste positie verplaatsen. Om deze tandverplaatsingen te laten plaatsvinden moeten de aligners wel minimaal 18 uur per dag gedragen worden.

Deze techniek kan alleen bij milde afwijkingen worden toegepast. Tijdens de behandeling is er een beperkte controle over bepaalde tandbewegingen, waardoor vaak alsnog moet worden overgestapt naar conventionele vaste apparatuur om een goed resultaat te behalen. De aligners worden in de V.S. bij Align Technology geproduceerd. De gewenste tandverplaatsingen worden in de benodigde serie aligners voorgeprogrammeerd middels 3-D computertechnologie. Voor de behandelend orthodontist is het hierdoor nauwelijks mogelijk om tijdens de controles de behandeling bij te sturen. Indien een wijziging toch gewenst is, dienen alle aligners opnieuw te worden besteld en loopt de behandeling enige vertraging op.

Een voordeel voor de patiënt is dat de aligners uitneembaar zijn, waardoor een goede mondhygiëne kan worden toegepast. De aligners zijn redelijk comfortabel om te dragen, maar spraak is vaak niet optimaal.

Er dient een goede afweging gemaakt te worden of deze behandelmethode geschikt is en het gewenste resultaat zal geven. Daarom is het zeer aan te raden om een gekwalificeerde orthodontist / Lingualdontist te raadplegen om teleurstellingen te voorkomen.

van zanden